Werner Hens
51 jaar
Olmensebaan 38, 2490 Balen
auditor bij VITO in Mol
schepen van mobiliteit, openbare werken, energie en duurzaamheid
partner van Martine Arrazola de Oñate
papa van Benjamin, Laura en Maxime
gsm 0497/93.18.09
wernerhens@spabalen2025.be

Verder timmeren aan een veilig en aangenaam Balen

De voorbije jaren heb ik veel energie gestoken in onze leefomgeving. De aanleg van enkele veilige fietspaden was mijn stokpaardje. Ik zorgde ook voor de heraanleg van wegen en enkele grote rioleringsprojecten. Bovendien heb ik toekomstgericht al meerdere wegenis- en rioleringsdossiers klaargestoomd om de komende periode uit te voeren. Met uw steun kan ik mijn werk verder zetten.

Nancy De Bie
50 jaar Waterstraat 52, 2490 Balen
grafisch vormgever
OCMW-raadslid
mama van Matthias en Sander
gsm 0486/21.59.53
nancydebie@spabalen2025.be

Iedereen telt mee. Daar ga ik voor. Als OCMW-raadslid heb ik bijzondere aandacht voor het sociale beleid in onze gemeente. Want in onze huidige maatschappij vallen steeds meer mensen uit de boot. En vaak hebben ze dat zelf niet in de hand.

Daarom is er een nog sterker sociaal beleid nodig, met aandacht voor alle kwetsbare groepen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat er niemand uitgesloten wordt. Want iedereen telt mee. Altijd.

Zjeen Reynders
62 jaar
Wijngaardberg 58, 2491 Olmen
42 jaar gewerkt als zelfstandig stukadoor en chapper
schepen van leefmilieu en natuur, recreatie, mondiale samenwerking en volksgezondheid
partner van Riet Bensch
papa van Kaat en Loes
gsm 0473/46.27.27
zjeenreynders@spabalen2025.be

Mijn motto: 1 mens, 1 wereld

Het is mijn levensvisie dat we samen verantwoordelijk zijn voor een goede overdracht van onze wereld naar onze kinderen en kleinkinderen. Bovendien heeft ieder kind, waar ook geboren, recht op school, opvoeding, voldoende eten en sociale bescherming. Iedereen hiervan overtuigen is mijn missie, die ik de voorbije jaren ook als schepen heb uitgedragen. Met uw steun kan ik mijn werk verder zetten.

Sofie Coppers
37 jaar
Pegelstraat 15, 2490 Balen
onderwijsconsulent bij Stad Turnhout
partner van William Van Otterdijk
mama van Catho (9) en Sam (7)
gsm 0497/11.92.73
sofiecoppers@spabalen2025.be

Sofie gaat voor een ‘warm’ Balen

Onderwijs ligt mij nauw aan het hart. Als onderwijsconsulent werk ik al 15 jaar aan gelijke onderwijskansen. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van de ouder- en schoolraad van De Bosmier. Daarnaast maak ik graag sociale contacten en verbinding met anderen. Samen met enkele buren richtte ik een straatcomité op. Meer sociale cohesie vind ik één van de belangrijkste bouwstenen van ons ‘warm’ Balen.

Vincent Kolen
31 jaar
Stappersdijk 18, 2490 Balen
uitbater van bistro ‘Villa Muun’
schepen van toerisme, andersvaliden, tewerkstelling, sociale zaken en personeel
partner van Katleen Daems
papa van Tess en Fee
gsm 0495/46.46.88
vincentkolen@spabalen2025.be

Op naar het sociale én duurzame dorp van de toekomst!

Ooit de jongste schepen van het land,… Zijn blitzcarrière startte als medewerker van deputé Jos Geuens. Ook privé ging het snel: Vincent heeft 3 vrolijke dochtertjes! Als creatieve zelfstandige (Villa Muun) is hij onze man met visie op toerisme en lokale economie, maar heeft hij ook een groen, cultuurminnend én sociaal hart. Bereikt? ‘Tiejn & taander’-label voor lokale producten, oogstdeelkistjes, hangmatplaatsen, rolstoelwinkelwagentjes,… Nu? Meer participatie én meer oog voor alleenstaanden.

Marijke Lodewyckx 30 jaar Berg 104, 2490 Balen master in de milieuwetenschappen adviseur interne milieuzorg bij provincie Antwerpen dochter van Bert Lodewyckx en Marleen Smeyers zus van Stijn, Sander en Vincent Lodewyckx gsm 0496/14.54.71 marijkelodewyckx@spabalen2025.be Een duurzaam Balen, daar ga ik voor! Ik wil Balen helpen groeien naar een ecologische, sociale en aangename omgeving voor iedereen, met respect voor onze planeet en voor elkaar. Balen moet hier als groene gemeente een voortrekkersrol spelen. Duurzaamheid bekijk ik in de brede zin van het woord, waarbij Balen een hechte gemeenschap is, met zorg voor mensen die het moeilijk hebben en waar inwoners samen leuke momenten kunnen beleven.

Yentl Geukens 26 jaar Acaciadreef 40, 2490 Balen Digital Marketing Consultant OCMW-raadslid en lid Vast Bureau partner van Evi Verhoeven gsm 0494/10.30.70 yentlgeukens@spabalen2025.be Samen voor een ondernemend en welvarend Balen Als ondernemer vind ik het belangrijk dat de lokale handelaar betrokken wordt bij het beleid. Hij moet kunnen meedenken over beleidsdomeinen. Daarnaast moet iedereen een menswaardig leven kunnen leiden. Uit ervaring weet ik dat dat niet altijd het geval is. We moeten dus nog meer focussen op het sociale beleid, zodat OCMW-diensten toegankelijker en bekender worden. Niemand mag uitgesloten worden.

Joke De Dobbeleer 30 jaar Karrestraat 21, 2490 Balen uitzendconsulent bij Randstad partner van Koen Viaene mama van Alix Gsm 0490/44.74.46 jokededobbeleer@spabalen2025.be Ik hou van sociaal & maatschappelijk engagement Als politica ben ik authentiek en een positief ingestelde realist. Geen volksvermaak, maar vinger aan de pols houden door inwoners te betrekken, dat is waar ik voor ga. Het is fijn om na te denken over hoe we zaken anders of beter kunnen aanpakken. Mijn ambitie is om iedere dag het beste uit Balen te halen zodat iedereen zich thuis mag voelen, zowel in de dorpskern als de gehuchten.

Wim Dolmans 33 jaar Zwartwaterweg 14, 2491 Olmen onderhoudstechnieker bij SPIE syndicaal afgevaardigde ABVV partner van Priscilla Meuris papa van Ward en Wout gsm 0498/04.54.46 wimdolmans@spabalen2025.be Als vakbondsafgevaardigde ga ik voor een sociale en rechtvaardige werkomgeving. Mijn sociale gedrevenheid is meteen ook de reden dat ik kies om op te komen. Ik ga voor een Balen waar iedereen graag en goed kan samenwonen. Dit betekent een Balen waar er de nodige aandacht is voor leefbaarheid en welzijn. Bouw jij graag mee aan deze mooie toekomst, stem dan op sp.a Balen 2025.

Nicole Rentiens 52 jaar Grote Bosbergstraat 80, 2490 Balen vrijwilligster mama van Lies, Katrien en Wim gsm 0470/80.62.36 nicolerentiens@spabalen2025.be Als alleenstaande mama heb ik financieel moeilijke tijden gekend. Die ervaringen zijn mijn drijfveer om me dagelijks in te zetten voor andere gezinnen die het ook moeilijk hebben. Zo kom je me vaak tegen in het dienstencentrum Den Travoo, als ervaringsdeskundige in werkgroepen van het OCMW en sinds vorig jaar ook in het Rap op Stap-kantoor in de Kruierie. Een sociaal Balen, daar ga ik voor!